Initially falling in appreciate with a fashionable house developed on a flat large amount in Atherton, California, the homeowners expended several years renovating their assets to consist of a little garage expansion and second floor addition. The only factor still left to deal with was their outside house. The private yard, whole of redwoods and other mature trees, marked the perfect room to remodel into their dream out of doors oasis. Surrounded by the lush landscape, the Atherton Pavilions, designed by Feldman Architecture, include added sq. footage – 450-square-toes every, to be precise – for an outdoor kitchen and eating space, as effectively as a area for meditation and exercising.

corner view of outside of pavilion with glass walls open and view into inside with dining table

side exterior view of modern pavilion with sliding doors open to reveal kitchen and dining space

The pavilions are strategically positioned all around the initial trees serving to to blend the new constructions with mother nature. The kitchen area pavilion and patio area are situated by the swimming pool making for the great backyard BBQ set up.

side exterior view of modern pavilion with sliding doors open to reveal kitchen and dining space

side view of two modern pavilions connected via path with outdoor seating

Each pavilions are clad on the ends with Alaskan yellow cedar slats, for privacy on the training/meditation one particular and for adding a feeling of openness on the kitchen composition. More than time, the wood with naturally weather conditions generating it even further mix into its environment.

back view of modern pavilion looking into black kitchen

interior view of modern pavilion kitchen

interior view of modern pavilion looking out to second pavilion in distance

corner side exterior view of modern pavilion with walls up to outside

A pathway passes a new drinking water element on the way to the second pavilion, which properties the meditation, yoga, and training studio.

front exterior view of modern pavilion with walls open to reveal meditation and exercise space

Both pavilions are lifted off of concrete foundations producing the structures look as if they are floating more than the landscape.

closeup corner exterior view of modern pavilion looking through glass windows to the forest on the other side

side corner exterior view of modern pavilion surrounded by nature

far side exterior view of modern wood paneled pavilion surrounded by trees

far side exterior view of modern wood paneled pavilion surrounded by trees

closeup side exterior view of modern pavilion's front side with outdoor deck

interior view of modern pavilion looking outdoors with the sliding glass walls put away

twilight exterior view of two pavilions and a pool surrounded by nature

Task team
Architecture: Feldman Architecture
Contractor: Design and style Line Development
Landscape Structure: Thuilot Associates
Structural Engineer: Daedalus Structural Engineering
Civil Engineer: Lea & Braze Engineering
Geotechnical Engineer: Romig Engineers Inc

Pics by Adam Rouse.

Caroline Williamson is Editorial Director of Design Milk. She has a BFA in photography from SCAD and can generally be located looking for classic wares, carrying out New York Times crossword puzzles in pen, or reworking playlists on Spotify.